O galerie de artă online invită artiștii la creație

Un nou concept în materie de artă și contemporaneitate, accesibil publicului larg, invită artiștii să expună pe o platformă digitală care este destinată tinerilor talentați din România cu preocupări artistice în domeniul picturii, graficii, desenului, sculpturii și fotografiei.

Conceptul este lansat și promovat de Galeria Pictoro, acesta fiind unic deoarece permite artiștilor să își estimeze singuri lucrările, sărind astfel peste etapa dificilă a negocierilor cu galeriștii. Singura preocupare a artiștilor este portofoliul, care trebuie să treacă printr-o comisie de evaluare.

Membrii activi în Uniunea Artiștilor Plastici și absolvenții Facultăților de Arte care au un „background” solid artistic, pot trimite portofoliul de lucrări, însoțit de un pachet de documentare (CV, expoziții, publicații, referințe critice) pe adresa de e-mail a galeriei și pot expune alături de alți artiști români și contemporani în cadrul Galeriei Pictoro. Selecția candidaților se face de către o comisie de evaluare formată din membri și colaboratori din mediul academic și artistic.

„Scopul galeriei este să consolideze cariera tinerilor artiști și să construiască o piața pentru operele lor. Galeria Pictoro reprezintă o punte de legătură între artiști, curatori, colecționari și investitori. Facem și vizite regulate la ateliere și încercăm să stabilim o relație deschisă cu artiștii pentru a-i promova și a le apăra interesele…”, aflăm dintr-un comunicat al galeriei.

Galeria Pictoro deține în portofoliu o serie de artiști bine cotați pe piața de artă, unii dintre ei sunt formați în școala de la Cluj, alții creditați de profesorul Ioan Sbârciu, alții au expus în afara țării. Dintre ei amintim: Andrei Nuțu – pictor, Paul Moldovan – sculptor, Linda Barkasz (Nuclear Fairy) – street artist, Andrei Măceșanu – designer grafic, Ioan Kett-Groza – pictor, Maria Furnea – pictor, Chițimuș Costel – pictor, Dominic Vîrtosu – pictor, și în curând Cellino Tiziana, o artistă contemporană formată în școala de la Cluj.

Ușa galeriei este deschisă și altor artiști dornici să expună pe platforma Pictoro. Singura condiție este ca aceștia să fi absolvit o școală de arte, să dețină un „background” solid artistic, și desigur, să prezinte un portofoliu de lucrări, urmând ca aceștia să fie atent selectați de către o comisie de evaluare.

Website:  www.pictoro.ro

Facebook: Galeria de Artă Online – PICTORO

E-mail:  galeriapictoro@gmail.com

 

Scroll to top